2014. október 26., vasárnap

Eszközök, anyagok

Sziasztok!

Gyakori mondás nálunk, hogy jól dolgozni, csak jó eszközökkel lehet. És milyen igaz!
Ha talán most szeretnél belevágni ebbe az egészbe akkor irány a kreatív bolt, és szerezz be néhányat az alapvető felszerelések közül!

Süthető gyurmához:

Már korábbi bejegyzéseimben említettem eszközöket, amikkel változatossá teheted gyurmanóidat, de ezek nem gyakoriak, és nem is olcsóak. Ezért én most a legalapabb, és akár otthon is megtalálható eszközöket szeretném összegyűjteni, amelyekkel ha nem is tökéletesen, de jól meg lehet oldani a gyurma formázást. :)

Amin dolgozz: már ezt is említettem, hogy nekem sok próbálkozás után (azok közül amiket otthon találtam) leginkább a celofán vált be, de gyakran látok másoknál műanyag alátétet. Én nem akartam ezzel vacakolni, keresgélni és költeni rá, ezért maradtam ennél a már-már primitív megoldásnál, de bejött. :)

Amivel nyújts: fúú...hát ez is külön történet volt nálam, be vallom őszintén máig sem kiforrott a techinkám :/ Mindenképpen valamilyen műanyag henger alakú tárggyal dolgozz, amire már nem igen lesz szükséged, mert a gyurmák lefogják amortizálni. Én egy kikopott vastag filctollal nyújtok, de higgyétek el, nem élvezetes munka...meg lehet esetleg venni az Fimo nyújtórúdját, de én sokallom az árát. Úgyhogy erre a kérdésre nyitva hagyom a választás lehetőségét! Amit találsz, és beválik azzal nyújts, sajnálom hogy jobban nem tudok mondani! :(

Amivel vágj: kés. Igen, ennyi, kés. Lehetne cicomázni, de nem kell, ez is teljesen tökéletes. Esetleg ha akarsz külön vágóeszközt a gyurmának, az e-bay-en rendelhetsz 1$-ért 10db mini pengét, de ez sem muszáj. :)

Amivel formázz: hát a kezed egy részt :D. Más részt lehet még kapni mindenféle formázó botocskát amiknek eltérő alakú fém végük van. Erre is azt mondom, hogy hasznos, de el lehet lenni nélkülük: fogpiszkáló, tű, fantázia, stb. Szó se róla, megkönnyítik a munkát, de nélkülük is megoldható minden. Mindazon által, aki szeretne ilyen készletet beszerezni szintén megteheti valamelyik online piactéren.

Egy másik hasznos szerszám lehet a...öö hát, nem is tudom mi a neve, én kinyomónak hívom. De ahhoz hogy ezt használni is tudd nagyon jól puhítsd meg előtt a gyurmát!

Amivel díszíts: kevésbé részletesen, mert a gyurmás cikkben már megfogalmaztam: Fimo liquid, csillámpor, lakk, stb.

Amivel felhasználhatod: szerelőpálca!! Mindig!! Ezután lehet belőle nyaklánc, medál, mobildísz, de szerelőpálcát minden esetben tegyél a gyurmába, mielőtt kisütöd!

További részletes leírásokat a süthető gyurma fül alatt találsz!

Decoupage-hoz:

- decoupage ragasztó&lakk
- műanyag szálas ecset
- szalvéta/rizspapír, ...
- díszítendő tárgy
- lakk

Nem feltétlenül szükséges a szalvéta technikához, de szinte minden alkotáshoz kell:
- akril festék (lehet matt, fényes, metál, amennyiben nem akarsz repeszteni, mert ha igen, akkor csak mattot vegyél!! A másik kettő nem reped meg!)

- szivacsecset: az ecsetvonások elkerüléséhez, sokkal kényelmesebb és talán még festék takarékosabb is

 Egyenlőre ennyi eszközt írnék le. Később a technikák leírása után, több felszerelés leírását is elkészítem majd! :)
~Bogideas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése